IPB

Bienvenue invité ( Connexion | Inscription )

Reply to this topicStart new topic
> Квартири и агенции - Paris Attitude, Квартири и агенции
Mardein
posté Jun 21 2010, 09:42 PM
Message #1

Newbie
*

Groupe : Members
Inscrit : 21-June 10
Membre n° 2 271

Здравейте!

Догодина ще уча в Париж за една година и сега разбира се си търся квартира за двама, защото с още един човек отиваме заедно. Чудех се дали имате опит с френскита агенции - дали е по-сигурно през агенция, отколкото директно с човека?
Също така, една от агенциите - parisattitude упорито твърди, че не организират посещения на предлаганите апартаменти и че това е практиката - може ли някой да ми каже дали това е така (или дали някой има някакви впечатления от нея)?
Благодаря! smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Ivо
posté Jun 22 2010, 09:23 PM
Message #2

Ivo

Groupe : Conseil d'administration
Inscrit : 25-May 08
Lieu : Paris, France
Membre n° 1 071

Здравейте,

като цяло не смятам, че посредничеството на агенцията улеснява съществено намирането на квартира, те просто ви дават редовно предложения и от вас зависи какво се случва след това. Търсенето в сайтове и вестници от рода на www.pap.fr и прочее също е вариант. Агенциите се интересуват основно от комисионната, те не ви дават гаранции за коректността на потенциалния ви наемодател. Така че ви съветвам да опитате директно със собствениците на жилище. За конкретната агенция нямам никакви впечатления.

Успех!

+Quote Post
Deimos
posté Jul 22 2010, 04:38 PM
Message #3

Newbie
*

Groupe : Conseil d'administration
Inscrit : 25-February 08
Membre n° 1 022

Здрасти!

Малко късен отговор , надявам се все пак да ти е в полза.
Когато дойдох в Париж за първа година си намерих квартира чрез агенция. Като цяло това е един от по лесните но по-скъпите варианти , тъй като плащаш комисионна , обикновенно около един наем, но те веднага ти предлагат поне 2-3 квартири.Като цяло не се предплаща но не знам ако искате да запазите апартамента от България дали няма да ви поискат някаква сума. Също може би е малко по сигурно , тъй като ако някое частно лице ти поиска да му предплатиш и после се окаже че апартамент няма ,е много по трудно да се проследи отколкото някоя по-голяма агенция.

Не знам каква е тази агенция която гледате, но предвид че се опитват да ви преметнат като ви казват че не може да визитирате апартамента, не ми излгежда много надеждна - моят съвет е просто сменете агенцията. Тук в Париж има невероятно много , аз лично съм търсил на място , но ето няколко примерни - това са агенции които парижани са ми споменавали като добри :
http://www.orpi.com/
http://fr.foncia.com/
http://www.century21paris.com/

Пак повтарям - практиката е : казвате къде търсите , колко ви е бюджета и те ви отговарят дали имат/предлагат и дали цената/квадратурата която търсите е реална.После отивате да видите апартамента , гледате всички подробности - надрани маси , отлепени тапети и т.н. и ако ви харесва -тогава подписвате договор и плащате на агенцията. Бих ви посъветвал да погледнете няколко различни агенции за да сте сигурни че не ви мамят-примерно може да ви кажат че 15 квадрата на палатка в булонският лес струва 1200 евро, с включена романтична вечеря...

Надявам се тази информация да ти е полезна, успех и ако имате други въпроси - пишете!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 utilisateur(s) sur ce sujet (1 invité(s) et 0 utilisateur(s) anonyme(s))
0 membre(s) :

Version bas débit Nous sommes le : 7th September 2010 - 01:53 AM